Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Lovoriki Univerzitetne košarkarske lige 2014/15 študentom in študentkam Fakultete za šport

datum: 23.04.2015

kategorija: novice

Na srednji zdravstveni šoli v Ljubljani smo v ponedeljek, 20. aprila spremljali razburljiv zaključek SPALDING košarkarske lige Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2014/15. Dvakrat so študenti Fakultete za šport premagali študente Ekonomske fakultete: v moški in ženski konkurenci in si priigrali naslov najboljših na Univerzi v Ljubljani v študijskem letu 2014/15.

Po najboljše štiri ekipe ženskega in moškega del Spalding UKL so se pomerile v tekmah za prva in tretja mesta. Tako v moški, kot v ženski konkurenci sta se za naslov najboljšega v letošnji sezoni SPALDING UKL borili ekipi Fakultete za šport (FŠ) in Ekonomske fakultete (EF).  V obeh primerih sta bili ekipi FŠ uspešnejši in si tako v obeh konkurencah zagotovili naslov prvaka. Pri dekletih so Difovke premagale Ekonomistke s 64:53. Največ točk za zmagovalke je dosegla Anita Kastelic, 31. Pri moških je bil veliki finale ves čas na strani  FŠ. Čeprav sta se ekipi v skupinskem  delu tekmovanja razšli z minimalno razliko, so tokrat Difovci narekovali tempo od prve minute dalje. Že ob polčasu so vodili za 21 točk in v drugem delu velikega finala samo nadzorovali vodstvo in na koncu slavili s 75:61. FŠ je tako ubranila lanski naslov in se še četrtič v zadnjih šestih letih veselila naslova prvakov.  Tretje mesto v ženski konkurenci si je priigrala Pedagoška fakulteta, v moški pa Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Kosarka 2015_2.jpg

 

Za najkoristnejšo igralko tekmovanja je vodstvo letošnje lige izbralo študentko Fakultete za šport  Majo Percan, za najkoristnejšega igralca pa Tadeja Mihaliča, prav tako študenta zmagovite Fakulete za šport.

Kosarka 2015_4.jpg

 

Finale Spalding UKL je prav tako odločilo o zmagovalcu prve izvedbe tekmovanja za najboljšo navijaško skupino. V nagradni igri, ki jo je ob podpori podjetja Lisca d.d. razpisala Športna zveza UL, so sodelovale navijaške skupine štirih članic UL: Medicinske fakultete, Fakultete za šport, fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo in Ekonomske fakultete. Naslov najbloljše navijaške skupine ter nagrado v višini 1.000 € je prejela navijaška skupina Medicinske fakultete. Medicinci so si neulovljivo prednost zagotovili že takoj na začetku letošnjega tekmovanja navijaških skupin. Že na prvem kolu, ko je steklo ocenjevanje navijaških skupin so z glasnim in izvirnim navijanjem zbrali 33 točk. Z navijanjem za svoje ekipe v Spalding UKL so zavzeto nadaljevali iz kola v kolo ter se upravičeno veselili zmage in nagrade.

Kosarka 2015_1.jpgKosarka 2015_3.jpg

 

Več o tekmovanju lahko preberete na spletni strani Športne zveze UL UniSport.