Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Volitve EUSA za Slovenijo uspešne: dr. Milan Žvan izvoljen za člana Izvršnega odbora

od 12.04.2016 do 01.05.2016

Ljubljana

V Poljskem Wroclawu je 8. in 9. aprila potekala volilna skupščina Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) – krovne evropske univerzitetne športne  organizacije v katero je povezanih 45 evropskih držav. Delegati so vodenje organizacije v mandatu 2016-2020 znova zaupali Adamu Roczeku s Poljske. Za člane izvršnega odbora je bil izvoljen tudi predsednik Športne zveze Univerze v Ljubljani in dekan Fakultete za šport Univerze v Ljubljani dr. Milan Žvan.

V okviru dvodnevnega zasedanja so predstavniki osemintridesetih držav članic Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) prvi delovni dan obravnavali in potrdili poročilo o poslovanju organizacije v preteklem letu ter program dela za leto 2016 s pripadajočim finančnim načrtom. Predstavniki članic so se prav tako seznanili s kandidati za organe ter s kandidaturami finskega Tampereja in srbskega Beograda za gostitelja 5. Evropskih univerzitetnih iger. Letos bodo evropske univerzitetne igre na Hrvaškem, leta 2018 pa na Portugalskem v Coimbri. Drugi dan zasedanja so potekale volitve v organe EUSA ter razglasitev organizatorja Evropskih univerzitetnih iger 2020. Izvršni odbor EUSA v odhajanju je organizacijo iger leta 2020 dodelil Beogradu.

Tokratne volitve za organe EUSA so potekale sorazmerno mirno. Za 15 članski izvršni odbor se je potegovalo 22 kandidatov iz prav toliko evropskih držav. Za predsednika je bil znova izvoljen poljski kandidat Adam Roczek, ki EUSA vodi že od leta 2012. Za dva podpredsednika sta bila izvoljena Haris Pavletič (Hrvaška) in dr. Tamer Kamal (Turčija).  Vlogo nadzornika so delegati zaupali predstavniku Švice Lorenzu Ursprungu.  Delegati so za preostalih 11 članov izvršnega odbora izvolili: dr. Panosa Razisa (Ciper), Ivano Ertlovo (Češka Republika), Aitora Sansheza (Španija), Tarma Jacksona (Estonija), dr. Jean-Francoisa Sautereaua (Francija), Billa Thompsona (Velika Britanija), dr. Francisa Ciriannija (Italija), Dmitryija Kiseleva (Rusija), Bruno Barracosa (Portugalska), Ceslovasa Garbaliauskasa (Litva) in dr. Milana Žvana (Slovenija). 

Z izvolitvijo predsednika Športne zveze UL in Slovenske univerzitetne športne zveze dr. Milana Žvana za člana izvršnega odbora EUSA se Slovenija vrača na mednarodni univerzitetni športni parket.

EC_EUSA.jpg