Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Tekoča obvestila in splošne informacije o vpisu v 1. letnik študijskih programov prve stopnje UL Fakultete za šport

Tekoča obvestila se začnejo z objavo Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2024/25 

 

  • 12. 7. 2024  VPIS V 1. LETNIK

Informacije in navodila za vpis, na katera se sklicuje VABILO K VPISU NA FAKULTETO ZA ŠPORT, ki ga boste sprejeti kandidati po 19. 7. 2024 prejeli na svoje e-naslove iz prijave za vpis:

Vpis sprejetih v 1. letnik 1. stopnje v 1. prijavnem roku poteka od 23. 7. 2024 do najkasneje 9. 8. 2024. V tem obdobju je treba izpolniti elektronski vpisni list in ga oddati, v skladu s prejetimi navodili.

Navodila za namestitev aplikacije za študentsko e-pošto;

Navodila za izbor izbirnih predmetov,

Navodila za nalaganje fotografije

Izbirni predmeti: Atletika 1, Plavanje 1 z osnovami reševanja iz vode, Gibanje v vodi, Ples 1, Športna gimnastika 1, 

  • 11. 7. 2024 Prijavljeni kandidati bodo 12. 7. 2024 v svoj eVŠ portal prejeli potrdilo o opravljanju preizkusa gibalnih sposobnosti in znanj v 1. roku (število doseženih točk, posredovanih v nadaljnjo obravnavo). Sklep Univerze v Ljubljani o rezultatu izbirnega postopka za vpis v 1. letnik  bodo v eVŠ portal prejeli najkasneje 22. 7. 2024. Sprejete kandidate bomo povabili k vpisu z obvestilom in navodili, poslanimi na e-naslove, ki so jih navedli v prijavi za vpis. Vpis bo potekal elektronsko (na daljavo), predvidoma od 23. 7. do 9. 8. 2024. Vse podrobne informacije v zvezi z vpisom sledijo.

 

  • OBVESTILO O ODDAJI DOKUMENTACIJE NA FAKULTETO (najkasneje do 3. junija 2024; pogoj za opravljanje preizkusa!):

Navodila za zahtevano dokumentacijo

Obrazec za šport A (samo za prijavljene na Športno treniranje (s katerokoli željo)

 

INFORMACIJE O ZDRAVNIŠKEM PREGLEDU PRED VPISOM NA FAKULTETO ZA ŠPORT: Vsi prijavljeni kandidati morajo opraviti zdravniški pregled v skladu z zahtevami razpisa za vpis. Pravočasno poslano zdravniško potrdilo je pogoj za opravljanje preizkusa gibalnih sposobnosti in znanj.

Iz razpisa za vpis:

Vsi kandidati morajo predložiti zdravniško potrdilo o zdravstveni sposobnosti za opravljanje dela na področju športa in zdravstva, ki ga izda dispanzer medicine dela prometa in športa (napotnica za predhodni zdravstveni pregled, obrazec DZS 8.204). Zdravniško potrdilo mora biti izdano po 1. aprilu 2024. Tuji kandidati opravijo primerljiv pregled v tujini, potrdila morajo biti prevedena v slovenski jezik. Kandidati morajo navedeno zdravniško potrdilo poslati s priporočeno pošto na naslov: Fakulteta za šport (za sprejemni postopek), Gortanova 22, 1000 Ljubljana, najkasneje do 3. junija 2024.

Kaj je treba narediti?

Natisnite obrazec Napotnica za predhodni preventivni zdravstveni pregled in ga ob obisku dispanzerja medicine dela, prometa in športa, kjer boste opravili pregled, oddajte zdravniku. Pregled mora biti opravljen po 1. 4. 2024. S strani zdravnika izpolnjeno in podpisano potrdilo priporočeno pošljite na Fakulteto za šport do 3. 6. 2024 (zadnji dan za pošiljanje). 

Pregled lahko opravite v katerikoli javni ali zasebni ambulanti medicine dela, prometa in športa (po lastni izbiri). Pregled je samoplačniški. Nekaj koristnih povezav je zbranih na tem mestu:

JAVNI ZAVODI

Ljubljana

Kranj

Celje

Maribor

Murska Sobota

Nova Gorica

Koper

ZASEBNE ORDINACIJE

https://zap.si

https://www.zvd.si/medicina-dela-prometa-in-sporta/

https://lam.care

www.sportnamedicina.si

 

  • 20. 2. 2024  Prvi prijavni rok za Slovence in državljane držav EU ter Slovence brez slovenskega državljanstva je odprt od 20. februarja do 20. marca 2024. Zadnji dan za oddajo elektronske prijave v portal eVŠ je sreda, 20. marec 2024. Oddaj prijavo za vpis tukaj.

 

 

 

 

Vsebine na straneh Vpis na fakulteto ureja Študentski referat Fakultete za šport.

 

sportniku prijazno izobrazevanje