Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Bolečine v hrbtu - BVK

Vadba je namenjena odraslim, zlasti tistim, ki imajo kronične bolečine v hrbtenici, kot tudi tistim, ki želijo tovrstne težave preprečiti. Vadba poteka v plesni dvorani na Fakulteti za šport.

Vadba temelji na najsodobnejših znanjih o nastanku, odpravljanju in preprečevanju bolečine v hrbtenici. Glavni cilj vadbe je raztegniti skrajšane in okrepiti šibke mišice ter doseči optimalno mišično ravnovesje in pravilno telesno držo. Vadba vsebuje tudi mehanizme razbremenitve hrbtenice skozi povečanje pritiska v trebušni votlini in visenje, učenje ustrezne tehnike dviga bremen ter spreminjanje neustreznih gibalnih navad. Neposredno po vadbi se izboljša samo počutje zaradi povečane prekrvavitve hrbteničnih struktur in povišane vrednosti endorfinov v telesu. Zagotovljena je tudi postopnost obremenjevanja skozi ustrezen izbor vsebin, količin in intenzivnosti.    

Večina ljudi z bolečinami v hrbtenici se v strahu pred bolečino izogiba telesni dejavnosti, kar se kaže v izgubi mišične moči, zmanjšanju srčno-žilnih sposobnosti, togosti mišic in sklepov, izgubi občutka za ravnotežje in koordinacijo ter zmanjšani presnovni aktivnosti telesa. Vse našteto vodi k še večji neaktivnosti in predstavlja začaran krog. Z načrtno, sistematično in redno telesno aktivnostjo, kakršno nudimo, je možno ta začaran krog prekiniti ter olajšati oziroma v celoti odpraviti bolečine v hrbtenici.  

 

URNIK

Program se izvaja od 1. novembra do 24. junija torkih od 19.30 do 20.30.

 

CENA

SEMESTRALNA KARTA

1x tedensko = 120,00 €

ENKRATEN OBISK = 8,00 €

Popusti so opredeljeni v splošnih pogojih.

 

OBVESTILO:

Ob nakupu semestralne karte imate možnost brezplačnega obiska ur LATINO MIXa, ki se odvija ob nedeljah od 18. do 19. ure v športni dvorani Mangart!! Več o vadbi zveste pod naslovom LATINO SOLO PLESI!

 

KONTAKT

t: 041 334 421       

t: 01/520 77 70

e: vadba@fsp.uni-lj.si

 

PRIJAVNICA

PRIJAVNICA - - izpolnite in pošljite preko e-pošte (kot priponko na naslov vadba@fsp.uni-lj.si) ali po navadni pošti.