Gimnastika

 • ABC GIMNASTIKE

  Vadba je namenjena otrokom od 5. do 7. leta starosti. Poteka v dobro opremljeni in prenovljeni gimnastični dvorani na Fakulteti za šport.

  Pri vadbi otroci skozi elementarne igre razvijajo gibalne in funkcionalne sposobnosti ter spoznavajo in osvajajo prvine osnovne motorike ter osnovne prvine gimnastike. Spoznavajo pomen gimnastičnih vaj in razvijajo občutek zavedanja lastnega telesa v prostoru ter gibalnih sposobnosti. Pridobivajo pestro in široko paleto gibalnih izkušenj v različnih gibalnih okoliščinah, spoznavajo bogastvo in raznolikost gibanja z lastnim telesom, na gimnastičnem orodju in z različnimi športnimi pripomočki.

 • GIMNASTIKA

  V pripravi

 • AKROBAT

  Vadba je namenjena otrokom od 6. do 9. leta starosti. Poteka v dobro opremljeni in prenovljeni gimnastični dvorani na Fakulteti za šport.

  Otroci skozi sistematično in kakovostno športno vadbo razvijajo gibalne in funkcionalne sposobnosti ter postopoma spoznavajo in usvajajo osnovne prvine gimnastike in akrobatike na akrobatski stezi ter mali in veliki prožni ponjavi. Gre za učenje obvladovanja lastnega telesa v prostoru in razvijanje gibalnih sposobnosti, zlasti koordinacije, moči, gibljivosti in ravnotežja. Namen vadbe je obvladovanje telesa skozi postopno vadbo osnovnih in atraktivnih akrobatskih skokov (prevalov, premetov, saltov) na vseh treh akrobatskih orodjih, ki jim dodamo dopolnilne vaje na ostalih gimnastičnih orodjih. Izvaja ga posebej usposobljen strokovni kader.

 • CIRKUS

  Vsebina je v pripravi.

 • CIRKUS Z BRATOMA MALEK

  Med drugim se bomo na cirkusu posvetili tudi ŽONGLIRANJU:  

  Žonglerstvo je zdrava in koristna dejavnost za otroke kot odrasle in odlična rehabilitacijska tehnika. Je čudovito razvedrilo in velika sprostitev v vsakem trenutku in v vsaki starosti.

  Že nekaj minut vadbe zadostuje za dobro počutje. Žonglirate lahko v pisarni, pred sestankom, med odmori ali s sodelavci. Že od samega začetka žonglerstvo stimulira telo in možgane, povečuje moč koncentracije, postopoma sprošča napetost in izboljšuje gibčnost. Med žongliranjem pozabimo na skrbi in težave. Po žongliranju se telo in možgani odlično počutijo. Preko te umetnosti odkrivamo otroka, ki je v nas, se smejimo in zabavamo.

  Žonglerstvo je bogat in čudovit način igre s predmeti različnih vrst in oblik. Je očarljiva in neskončna umetnost dostopna vsakomur, ne samo cirkusantom. Gre za telesno in duševno dejavnost, ki nam pomaga razvijati koordinacijo in zaznavanje lastnega telesa. To nam daje več samozavesti in zadovoljstva.

  Žongliranje je šport oziroma spretnost pri kateri izvajalec na umetniški način premika predmete. Žongliranje je zelo širok pojem, saj vsebuje stotine načinov premikanja predmetov.

  Najbolj znano je metalno žongliranje, pri katerem izvajalec predmete izmenično meče v zrak in jih ponovno ulovi. Najpogosteje za to uporabljamo žogice, pa tudi druge predmete kot so kiji, obroči, goreče palice, poie in druge predmete, ki predstavo naredijo zanimivejšo.

  V Evropi zadnjih 20. Let

  Žonglerstvo vsebuje nekaj eksotičnega, je poseben, čudovit in skrivnosten svet. Otrokom ponuja možnost, da bi razvijali lastne ustvarjalne spretnosti. Žonglerstvo nadomešča športno vzgojo v nekaj tisoč šolah po Evropi. Eksperimentalne skupine so pokazale, da so otroci, ki se ukvarjajo z žonglerstvom kazali:

  - manjšo stopnjo agresivnosti

  - povečan občutek za družabnost in medsebojno sodelovanje

  - boljše rezultate pri učenju

  - izboljšano ravnotežje in povečano koordinacijo

  - večja prostorska predstava

   

  Ponuja otrokom možnost biti dejaven in v sredini dogajanja, namesto da bi pasivno sedeli pred TV, nudi korist redne vadbe, je ena redkih dejavnosti, ki razvija desno polovico možganov.

   

  V vadbi CIRKUS bo poudarek na žongliranju z najrazličnejšimi predmeti, spoznali bomo osnove akrobatike, gimnastike in najrazličnejše motorične in zabavne igre.

   

  malek1-mala malek2-mala malek3-mala